Toyota Material Handling etablerar sig i Linköping

Toyota Material Handling Europe (TMHE) etablerar företagets första innovationscenter i Vallastaden i Linköping. Foto: TMHE

Toyota Material Handling Europe (TMHE) etablerar företagets första innovationscenter i Vallastaden i Linköping. Innovationscentret är öppet för TMHE:s tvärfunktionella R&D-team men kommer även att välkomna startups, studenter, tillfälliga samarbetspartners och andra relevanta aktörer.

– När företag väljer att etablera sig i Linköping genererar det både fler arbetstillfällen och stärker näringslivet. Att Toyota Material Handling Europe valde Linköping för sitt innovationscenter bidrar till en positiv utveckling för företagsklimatet i hela regionen, säger Louise Felldin, näringslivsdirektör i Linköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Innovationscentret ligger i byggnaden Nätverket i Vallastaden nära till Linköpings universitet, Ebbepark och företagsparken Mjärdevi.

”Detta ger TMHE en unik möjlighet att samarbeta med flera framstående företag och forskningsinstitutioner”, framhåller TMHE.

– Vårt primära mål är att accelerera innovation inom företaget och attrahera nya talanger genom att etablera en närvaro i anslutning till en innovativ och kunskapsintensiv miljö. Vi vill vara en aktiv spelare på den innovativa spelplan som Linköping utgör, säger Johan Brynås, Head of Research & Innovation.

Det nya innovationscentret, som omfattar de två översta våningarna i Nätverket med en totalyta på cirka 700 kvadratmeter, kommer att rymma närmare 40 arbetsplatser, konferensrum och samarbetsytor. Här kommer det även att finnas utrymme för evenemang och ett showroom som visar upp TMHE:s senaste innovationer och lösningar.