ABB förvärvar tyskt mätföretag

Födischs kontor i Tyskland. Foto: ABB

ABB har undertecknat ett avtal om att förvärva Födisch Group, en tysk utvecklare av mät- och analyslösningar för energi- och industrisektorn. Förvärvet ska stärka ABB:s erbjudande inom system för kontinuerlig övervakning av utsläpp.  Det framgår av ett pressmeddelande.

Födisch Group hade 2023 cirka 50 miljoner euro i intäkter och 250 medarbetare. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Med huvudkontor i Markanstädt i Tyskland, där företaget har en produktionsanläggning på 3 000 kvadratmeter, och med ytterligare anläggningar runtom i Tyskland, Nederländerna och Kina, erbjuder Födisch Group lösningar avseende miljö, inspektion och certifiering för att hantera utmaningar inom olika industrier. Företagets analys- och stoftlösningar används i kraftverk, avfallsförbränningsanläggningar och pappers-, glas- och cementindustrin.

– Förvärvet av Födisch Group understryker ABB:s satsning att tillhandahålla avancerade system för kontinuerlig utsläppsövervakning, vilka har blivit viktiga för företag när de ska övervaka och minska utsläppen i enlighet med miljöbestämmelserna, säger Jacques Mulbert, chef för ABB:s division Measurement & Analytics.