Jättelik order för Wrightbus

StreetDeck Hydroliner är en innovativ hydrobuss, en buss som använder vätgas som bränsle, vilket lovar en hållbar framtid och stämmer överens med visionen om en miljövänlig gemenskap. - Som världens första vätgas-dubbeldäckare har StreetDeck Hydroliner potential att omdana transportbranschen, anser tillverkaren Wrightbus. Foto: Wrightbus

I en tid präglad av utmaningar för många europeiska busstillverkare finns det fortfarande företag som klarar sig bra. Ett av dessa är den nordirländska tillverkaren Wrightbus, som nyligen mottagit en beställning på hela 1 200 bussar från den internationella buss- och tågoperatören Go-Ahead.

Go-Ahead är kanske mest känd i Sverige som tågoperatör på Sørlandsbanen, men de 1 200 bussarna är avsedda för den brittiska marknaden. Över 90 procent av dessa bussar kommer att vara batterielektriska, vilket speglar en tydlig satsning på hållbara transportlösningar.

Historisk beställning

Denna beställning är en stor prestation för Wrightbus, då det är den största ordern i företagets 78-åriga historia. Enligt företaget kommer denna order att säkerställa 500 jobb på fabriken i Nordirland samt ytterligare 500 hos underleverantörer.

Stark marknadsposition

Innan denna nya beställning hade Wrightbus redan en marknadsandel på 40 procent i Storbritannien. Med en produktionstakt på nuvarande 22 nya bussar i veckan är företaget väl positionerat för att möta den växande efterfrågan på hållbara transportalternativ.

Källa: Norska Bussmagasinet