Internationell kedja öppnar sitt första hotell i Norden - Kista

voco Kista drivs av Mogotel Hotel Group, foto Nya voco Kista

Hotell vovo Kista har nyligen slagit upp portarna. Hotellet är ett modernt upmarkethotell med  spa och pool, för både affärsresenärer och privatgäster. voco är en internationellt känd hotellkedja som vill kombinera personlig service med hög standard. Förutom ett spa har hotellet även en restaurang och en konferensavdelning, anpassade för företagen i Kista.

Nya voco Kista är en del av IHG Hotels & Resorts, ett av världens största hotellföretag, som nu återvänder till Sverige. Hotellet kommer att drivas av Mogotel Hotel Group, en internationell hotelloperatör som gör sin svenska debut med denna öppning.

För Kista innebär öppningen av voco att området får ett nytt fyrstjärnigt hotell med 201 rum i flera kategorier. Högst upp i hotellet finns ett komplett spa med en stor terrass och café. Hotellet erbjuder även en bar och en restaurang som håller öppet hela dagen.

Hotellchefen på voco Stockholm, Niclas Stjernström, säger: “Vi är stolta över att tillkännage öppnandet av voco Stockholm Kista. Denna helt nya fastighet representerar inte bara en betydande milstolpe för Mogotel Hotel Group och IHG utan också ett anmärkningsvärt tillskott till Kistas affärsdistrikt. Hela vårt team har arbetat outtröttligt för att skapa ett välkomnande och dynamiskt utrymme som perfekt förkroppsligar voco-varumärket – en kombination av charm och komfort och en inbjudande upplevelse som samtidigt har tillförlitligheten hos ett globalt varumärke. Vi hoppas kunna möta behoven hos det lokala och internationella näringslivet och sätta en ny standard för gästfrihet.”

Hotellets rum är utformade för att passa både affärsresenärer och privatpersoner, med en mix av olika rumsstorlekar, inklusive familjerum, tillgänglighetsanpassade rum och anslutande rum.
Hotellet har även konferensmöjligheter med fem olika mötesrum där det största rymmer 40 platser i teatersittning. Hållbarhet genomsyrar hela verksamheten och hotellet strävar efter att uppfylla alla krav som kan finnas från företag och gäster.

3
foto nya vovo kista

Snabbväxande hotelloperatör med hög kvalitet

voco Kista drivs  av Mogotel Hotel Group, en internationell hotelloperatör som nu gör entré på den svenska marknaden. För Mogotel Hotel Group är etableringen i Kista ett första steg i en viktig satsning där målet är att nå en stark position i Stockholm och runt om i Sverige.

Mogotel Hotel Group har sitt huvudkontor i Riga i Lettland och driver främst hotell i norra och östra Europa. Företaget har haft en stark och stabil tillväxt sedan starten, och har till exempel gått från att driva fem hotell för tio år sedan till 22 idag. Detta gör de på uppdrag av några av världens mest kända hotellkedjor som till exempel Accor, IHG och Wyndham.

Under året förväntas företaget hälsa över en miljon hotellgäster välkomna. Deras mål är att leverera hög kvalitet och göra kunderna nöjda.

Mogotel Hotel Groups vd, Jelena Stirna, säger: “Vi är stolt över att kunna öppna voco Kista och över att Mogotel Hotel Group går in på den svenska marknaden. Detta är i linje med vårt strategiska fokus på hållbar tillväxt och ambition. Den svenska besöksnäringen blomstrar, och Stockholm har nu över 15 miljoner gästnätter årligen, och fick 5% fler internationella besökare bara under förra året. Vår expansion till en av Europas mest dynamiska städer understryker vårt engagemang för att möta den ökande efterfrågan på högkvalitativt boende och leverera exceptionella upplevelser till resenärer.”

Nysatsning i Sverige av stor hotellaktör

voco är en snabbt växande hotellkedja med över 100 hotell globalt, bland annat i Frankrike, Storbritannien, Spanien och Tyskland. voco är en del av IHG Hotels & Resorts, ett av världens ledande hotellföretag, med välkända varumärken som Intercontinental och Holiday Inn. Företaget har mer än 6 200 hotell och nära en miljon hotellrum över hela världen.

Idag har IHG 780 hotell i Europa och finns även runt om i Norden, inklusive i Danmark, Finland och Norge. Några exempel är Crowne Plaza Hotel Copenhagen Towers i Köpenhamn och sju hotell i Finland. I Sverige har dock IHG Hotels & Resorts inte haft några hotell på cirka tio år. Nu är IHG tillbaka i Sverige och satsar på att växa både här och i övriga Norden.
 

b
foto voco kista

Ännu ett steg i Kistas expansion

Nya voco Kista ligger i den expansiva nordöstra delen av Kista, i kvarteret Nordic Forum, ett av Kistas största kontorskvarter. Nordic Forum har under de senaste åren vidareutvecklats av ägaren Revelop, som bland annat omvandlat 9 000 m2 till att bli det nya hotellet.

Kista är redan idag Stockholms svar på Silicon Valley, och är faktiskt Europas största kluster av företag inom information- och kommunikationsteknik. Detta gör det inte bara till Stockholms teknikhub, utan lockar även många internationella affärsresenärer. Norra Stockholm är ett expansivt område för näringslivet generellt och det finns till exempel planer på utvidgade mäss- och eventmöjligheter i Arlandastad.

voco har en strategisk position mitt emellan Stockholm city och Arlanda flygplats, vilket gör det lätt att ta sig till hotellet oavsett var man reser ifrån. För bilresenärer är det enkelt att parkera i hotellets garage som är placerat rakt under hotellbyggnaden.

Kistamässan, med sina många stora events och mässor, ligger bara några minuters promenad bort, och i närheten finns också en rad stora företag som till exempel Ericssons globala huvudkontor. Det finns även en stor mängd butiker i Kista Galleria, och både pendeltåg och tunnelbana finns inom promenadavstånd. Med dessa går det snabbt att nå Strawberry Arena eller Stockholm city.