Kanadensiskt telekomföretag flyttar produktionen till Sverige

Arkivbild.

Kontraktstillverkaren Hanza meddelar att de har tecknat ett strategiskt avtal med Mitel Networks Corp, ett kanadensiskt telekommunikationsföretag. Avtalet innebär att Mitel kommer att flytta tillverkningen från Kina till Europa, närmare bestämt Hanzas tillverkningskluster i Sverige.

Detta för att optimera leveranskedjan med avseende på flexibilitet och kostnader, enligt Hanza. ”Genom att placera tillverkningen närmare slutmarknaderna kommer transportutsläppen att minska och bidra till en mer hållbar och robust leveranskedja”.

– Vårt samarbete med Mitel har sitt ursprung i Orbit One, ett bolag som Hanza förvärvade. Vi är glada över att nu kunna utöka detta samarbete till ett strategiskt partnerskap som stärker Mitels leveranskedja i Europa, säger Mattias Lindhe, SVP och Head of Strategic Projects på Hanza.

– Den globala klimatutmaningen är en central fråga för oss och den här nya tillverkningslösningen ökar inte bara flexibiliteten och sänker kostnaderna, utan den ligger också i linje med vårt åtagande att minska koldioxidutsläppen och främja hållbarhet i hela vår leveranskedja, säger Grant Marshall, SVP of Global Supply Chain på Mitel.